FAQ

Vanliga frågor

ORDER & LEVERANS
 • Var är min orderbekräftelse?
  Om din betalning har gått igenom vid köpet kommer du få ett mail inom 24 timmar från då du lagt din beställning med din orderbekräftelse. Kom ihåg att titta i skräpposten. Om ingenting kommit efter 24 timmar hör av dig till vår kundtjänst på contact@thecasefactory.com med datum då ordern lagts samt namn på beställningen.
 • Är det möjligt att avbryta min order?
  Så länge din order inte ännu har hanterats på lagret kan vi avbryta din order. Om du inte mottagit information om att ditt paket skickats finns det en större chans att ordern inte hanterats än. Skicka ett mail till contact@thecasefactory.com med ditt ordernummer och ett meddelande om att du önskar avbryta din order så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.
 • Är det möjligt att ändra order?
  Så länge din order inte änuu hanterats på lagret kan vi ändra din order. Om du inte ännu mottagit information om att ditt paket skickats finns det en större chans att den inte hanterats. Skicka ett mail till contact@thecasefactory.com med ditt ordernummer och ett meddelande om det du önskar att ändra i din order så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

  Ifall adressen är fel och du önskar ändra den kontakta oss omedelbart. Om din order redan skickats kommer paketet troligtvis komma tillbaka till oss. Först då kan vi ändra adressen på försändelsen och skicka på nytt.
 • Kan jag spåra min försändelse?
  När din order har skickats kommer du få en mailbekräftelse med ett spårningsnummer. Ibland kan det ta ett par dagar för paketet att registreras hos budet. Under vissa högtider och event kan det ske mindre förseningar, vänligen ha tålamod i dessa tider.
 • Var levererar ni?
  Vi levererar till hela världen. Beroende på var i världen vi ska skicka kan leveranstiden variera. Vi skickar från Stockholm, Sverige och har därför har vi kortare leveranstider till destinationer i Europa.
 • Jag glömde använda min rabattkod
  När du genomför ett köp accepterar du det pris som står på beställningen. Vi kan tyvärr inte lägga till rabattkoder i efterhand. Du är välkommen att lägga en ny beställning med rabattkoden. Har din tidigare order påbörjat hantering på lagret kan vi inte avbryta den, istället får du först retunera beställningen för att bli återbetalad. Notera att präglade produkter inte kan returneras. Se Byten och Reklamationer.
RETURER
 • Kan jag lämna tillbaka en präglad produkt?
  När en produkt präglats finns det inget sätt att ångra processen. Det betyder att vi inte kan sälja vidare en produkt som är präglad för dig och den kan därför inte returneras. Om din produkt är felaktig kontakta vår kundtjänst via contact@thecasefactory.com med en bild eller video på produkten så återkommer vi så snart som möjligt.
 • Kan jag returnera en rabatterad produkt?
  Absolut, du får returnera rabatterade produkter och bli återbetalad det rabatterade priset. Om produkten tillhör ett paketpris (exempelvis köp 3 betala för 2) måste alla ingående produkter returneras för att du ska återbetalas.
 • Hur får jag återbetalning för min retur?
  Återbetalning utfärdas baserat på din ursprungliga betalningsform (PayPal, kort, Swish, etc.). Återbetalningsprocessen tar cirka 10 dagar att slutföras. Om du inte fått din återbetalning efter 10 dagar, kontakta vänligen vår kundtjänst via contact@thecasefactory.com.
PRODUKTER
 • Lädret har ändrat färg, varför?
  Våra produkter är gjorda av äkta kalvskinn, det betyder att det är tillverkat av levande vävnadsmaterial. Levande material förändras över tid och är mer mottagligt för yttre faktorer. Exponering till solljus, extrema temperaturer, vätskor, repor och stötar är några av de saker som kan påverka din produkt. Vi rekommenderar att du är försiktig när du använder läderprodukter för att behålla orginallooken längre. Oavsett hur försiktig du är förändras läder med tiden. Det är ett tecken på genunt läder mer än något annat!
 • Varför stämmer inte min produkt exakt överens med bilden?
  Produkterna är gjorda att likna äkta djurmönster och i naturen tenderar djurens hudar att variera i storlek och form. När läderbitarna skärs för att passa produkten slutar det med att vissa har olika strukturer. Detta är helt normalt och bidrar endast till att vara mer verklighetstroget. Om din produkt har ett utseende som är för långt ifrån orginalbildens mönster förstår vi att det kanske inte motsvarar dina förväntningar. Kontakta då vår kundtjänst via  contact@thecasefactory.com med bilder på produkten för en granskning.
 • Vad innebär vegetable tanned (vegetabiliskt gravat)?
  Det vegetabiliskt gravade lädret genomgår en kromfri gravningsprocess. Det är den mest naturliga och miljövänliga metoden för gravning av läder. Vi är engagerade i att skydda vår planet från farliga kemikalier som ibland finns i läderindustrin. Vegetabiliskt gravat läder blir också mycket robust och hållbart, vilket betyder att det har en längre livslängd än kromgravat läder. Men det är fortfarande lika känsligt för skador om det inte behandlas på rätt sätt.
 • Hur tar jag hand om lädret?
  Att ta hand om läder betyder främst att vara varsam med det generellt. Detta innebär att unvika fukt, värme och solljus. Tvätta och och återställ lädret med rätt produkter gör att det behåller sitt urprungliga utseende längre. Besök vår guide till lädervård HÄR.
 • Hur länge håller präglingen?
  Precis som det är viktigt att ta hand om produkten för att bevara lädrets ursprungliga utseende påverkas även präglingen av hur produkten används. I generella termer ska präglingen hålla i minst 6 månader och upp till flera år. Det är olika beroende på hur mycket du använder produkten. Prägling på ett mobilskal slits ofta ut snabbare då vi normalt tar upp mobilen betydligt mycket fler gånger än vi tar upp korthållaren till exempel.
TEKNISKA PROBLEM
 • Varför fungerar inte min trådlösa laddare?
  Generellt är trådlösa laddningsplattor inte lika effektiva som att koppla in din smartphone med en kabel. Detta betyder att du inte ska förvänta dig att se samma laddningstider när du använder den. Om du har större problem som extremt långsam laddning eller upplever att batteriet laddas ur, följ dessa steg:
  1. Se till att du använder en väggladdare. Att ansluta via USB till en annan enhet kommer inte vara tillräcklig tillförsel för att ladda din telefon.
  2. Väggladdaren bör vara QC 3.0 för att ge optimal tillförsel för trådlös laddning. 
  3. Vänta en minut eller två efter att ha anslutit laddaren till väggen innan du placerar telefonen ovanpå.
  4. Se till att du placerar telefonens skärm uppåt när du försöker ladda. 
  Om problemet kvarstår, kontakta oss via contact@thecasefactory.com med ditt ordernummer.