Skötselråd


UNDVIK FUKT

Alla våra produkter är handgjorda och tillverkade av det bästa och mest exklusiva läder tillgängligt. Vårt läder härstammar från ledande italienska garverier som levererar till globala modemärken. Varje bit läder är individuellt behandlat för att ge produkten dess hållbarhet och unika utseende. Därför kommer ditt skal/fodral att åldras vackert precis som alla andra exklusiva lädertillbehör -liknande en plånbok, väska eller ett par skor. Det finns några enkla tips som kan vara användbara för att hålla lädret i fin form. Detta är de allmänna instruktioner som gäller för alla våra läderprodukter. En första grundregel är att undvika att utsätta din läderprodukt för fukt då läder är ett naturligt material som absorberar fukt. Tänk därför på att alltid lägga ditt skal/fodral på torra ytor och torka av skalet om det blivit blött. Feta handkrämer eller lotions är något som man även bör vara försiktg med eftersom det kommer göra lädret mörkare betydligt snabbare. Låt därför krämer sjunka in ordentligt innan du tar i ditt skal/fodral.

HÅLL LÄDRET RENT

Ett annat enkelt tips som kan vara användbart är att du kan med fördel använda en wipe som är gjord för läderskor/väskor för att torka av och hålla ditt skal/fodral fräscht. Har du ingen wipe för just läder fungerar det bra med en lätt fuktat trasa för att hålla ditt skal i gott skick. Undvik att tvätta skalet/fodralet med något annat än ovan nämnt då handsprit eller andra starka rengöringsmedel skadar lädret. 

UNDVIK STARKT SOLSKEN

En bra grundregel att förhålla sig till är att aldrig lägga sin mobiltelefon eller sina AirPods i direkt solsken en längre tid. Det är varken bra för lädret eller din teknikprodukt. Värt att tänka på är även extrem hetta vilket inte heller lädret eller teknikprodukter mår bra av. 

Observera och läs det medföljande kortet som medföljer din nya produkt. 

Har du några frågor angående ovan får du gärna höra av dig till oss!