Om Oss


Om oss

The Case Factory är ett Stockholmsbaserat företag som erbjuder kollektioner av exklusiva handgjorda läderskal och fodral till iPhones, Airpods, iPads, MacBooks, passfodral och olika varianter av plånböcker. Bortsett från att skalen erbjuder ett skydd för att telefonen eller datorn inte ska gå sönder vid fall och stötar, så har de i allt högre grad blivit ett sätt att uttrycka personlig stil och preferens, precis som alla andra modeaccessoarer. Vår ambition är att vara bäst på det vi gör.
Våra skal och fodral gör att en industriell massprodukt, som t.ex. mobiltelefonen eller din laptop, blir en personlig modeaccessoar som vi är stolta att visa för vänner och bekanta. Våra produkter tillverkas av skinn från de bästa garverierna i Italien som även levererar läder till företag som Prada, Hermes, Bottega Veneta, Tod’s och Chanel. Alla våra skal och fodral är helt handgjorda och kontrolleras noggrant individuellt innan de erbjuds till försäljning. Våra produkter säljs på ledande varuhus och modebutiker runt om i världen.

Vår designfilosofi är att kombinera det lite strama och stilrena Skandinaviska arvet med Italiens kreativitet och hantverk och endast erbjuda produkter som vi själva är stolta att använda och ge bort som presenter.

I oktober 2012 öppnade vi vår första Flagship store på Nybrogatan 26 i Stockholm. Kom gärna in om du har vägarna förbi!Foton från vår Flagship Store i Stockholm.Vårt Arv

The Case Factorys inspiration och produkt arv har sina rötter i vår designer Angelas Martarellis italienska familjehistoria. Angelas morfars far grundade 1907 företaget Nazareno Gabrielli i hemstaden Tolentino som ligger i regionen Marche. Nazareno Gabrielli blev snabbt känt i Italien när kungen av Savojen år 1927 bad honom inreda hans privata tågvagn med lädersäten och fåtöljer.
Vid denna tidpunkt växte företaget snabbt och blev under andra halvan av 1900 talet synonymt med några av de mest exklusiva handgjorda lädervarorna som tillverkades i Italien. Nazareno Gabrielli var ett av företagen som symboliserade exklusiva hantverk med stämplen ”Made in Italy”.

Kommande generation förvärvade ett av de garverier som levererade läder till Nazareno Gabrielli. Några år senare förvärvade Angelas far Poltrona Frau (då kund till garveriet) och är idag en av världens ledande tillverkare av exklusiva skinnmöbler till möbel, bil och flygindustrin.

Nazareno Gabrielli där produktionen startade 1907.